360°-os értékelés

Nehézsége adódott a szervezeten belül egyes egyének vagy csoportok teljesítménye értékelésében? Másképpen ítélnek meg egy-egy személyt beosztottai és a felettesei? Ez természetes. De mit lehet ezzel kezdeni?

A SCOPE azzal adja meg a választ, hogy a 360°-os értékelési technika, azaz a körkörös visszajelzés alkalmazásával az értékelt egyént vagy csoportot a szervezeti munkavégzési folyamatok által definiált kapcsolati háló mentén minden irányból (önértékelés, vezető, beosztottak, munkatársak, külső és belső ügyfelek) strukturált visszajelzésekel látja el  saját magatartásáról.

Mibe áll ennek előnye cége számára?

A legfontosabb eredmény, hogy az értékelések feldolgozását követően spontán módon megindulhat a személyes kommunikáció a visszajelzés tartalmáról az értékeltek és értékelők között. Miután a visszajelző beszélgetések keretében a lehetséges okok és magyarázatok is felszínre kerülnek, így a munkatársak megtapasztalják, hogy a hibákról is lehet beszélni. Az objektív visszajelzéseknek köszönhetően folyamatosan fejlődő munkatársak biztosította többlet-motiváció növeli saját és munkatársaik teljesítményét, így közvetlenül hozzájárul a vállalat sikereihez.

Comments are closed.