Nemzetközi tárgyalás és meggyőzéstechnika

Kollégái beszélnek nyelveket, de mégsem sikerül külföldi partnereikkel a megfelelő bizalmi légkör kialakítása? Előfordulhat, hogy érzik, hogy egy amerikai vevővel másképpen kell tárgyalni, mint egy távol-keletivel, de valami mégsem sikerül?

 

A SCOPE tudja a megoldást. És át is adja tudását tapasztalatait cégének!

 

A hatékony és eredményes tárgyalási készség önmagában is művészet, különösen ha a tárgyaló  partnerek különböző kulturális háttérrel rendelkeznek. Ez a tréning taktikát és módszereket tanít a hatékony és magabiztos tárgyaláshoz.

Nemzetközi tárgyalások alkalmával nemcsak a tárgyalási készségekre van szükség, hanem az interkulturális háttér ismeretére is. A tréning során a résztvevők megismerkednek a nemzetközi tárgyalás alapelveivel, stratégiáival és taktikáival. Sorra vesszük a tárgyalási eszköztárat, megnézzük, melyiket milyen esetben a legcélravezetőbb alkalmazni. Miben tér el a nemzetközi és a hazai tárgyalás? Mi a szerepe a tárgyalás helyszínének, és berendezésének? Hogyan befolyásolja az egyes kultúrák időfelfogása a tárgyalási folyamatot? Milyen taktikákat alkalmaznak előszeretettel a különböző kultúrákban? 

A fentiek segítségével a kurzus résztvevői a nemzetközi tárgyalások során a felek közötti kulturális különbségeteket megtanulják áthidalni és a tudásanyagukat cége szolgálatába állítani.

Témakörök:

Mi a különbség a nemzetközi és a hazai tárgyalási technikák között?

A különböző kultúrák eltérő időfelfogása hogyan befolyásolja a tárgyalási folyamatot?

Az egyes kultúrákra jellemző tárgyalási stílusok.

Létezik-e nemzetközileg elfogadott tárgyalási stratégia?

Van-e általánosan bevett “diplomata” kultúra?

Hogyan lehet kezelni a “nehéz” eseteket és embereket?

Hogyan kerüljük el a buktatókat és a csapdákat a tárgyalás során?

Probléma-megoldó attitűd profi alkalmazása a tárgyalóasztalnál.

 

Comments are closed.