Személyes és munkahelyi hatékonyságnövelő program vezetők részére, PLK-257

Vannak még cégénél mozgósítható tartalékok? Növelhető a hatékonyság? Hogyan?

A SCOPE megadja a választ.

Személyes és munkahelyi hatékonyságunkat nagyban fokozza az, ha jó interperszonális kapcsolatokkal rendelkezünk, békében élünk önmagunkkal, a világgal, munkatársainkkal, barátainkkal. Célzott és hatékony kommunikáció, pontos önkifejezés, egymás és önmagunk jó megértése, elfogadása, sikeres kapcsolatépítés, érdekeink következetes képviselete a záloga a sikernek ezen a téren. Lelki egészségünket jelentősen befolyásolják a ránk zúduló stressz hatások, óriási jelentőségű tehát az a képességünk, amely segítségével ezekkel hatékonyan megküzdünk.

Az önbecsülés segít abban, hogy önérvényesítő módon viselkedjünk. Ha önérvényesítő módon viselkedünk, az növeli az önbecsülésünket. A tréning során meghatározzuk, mit jelent az önérvényesítés, gyakoroljuk az önértékelési, és asszertív készségeket. A résztvevőkben szunnyadó képességek aktiválása, bírálatok, letromfolások, manipuláció kezelése, saját érdekeink védelme is terítékre kerül. Hogyan mondjuk nemet? Hogyan kérjünk elegánsan?

Készítünk interperszonális készségleltárt, megnézzük, mit jelent a kommunikáció pontosítása, melyek önmagunk és egymás megértésének kritériumai, mi a meggyőzés és egymás legyőzése közötti különbség. Hogyan kell kapcsolatokat építeni és ápolni, hálózatot építeni? Milyen a nyerő-nyerő illetve nyerő-vesztő stratégia?

Comments are closed.