Prezentációs készségfejlesztő tréning

Úgy értékeli, hogy a cég egy-egy prezentációja nem hozza meg az átütő sikert, pedig cége terméke / szolgáltatása zseniális? Lehet, hogy a prezentációt tartó kolléga nem látszott magabiztosnak? Esetleg lámpalázas volt?

A SCOPE prezentációs készségfejlesztő tréningjén a résztvevők megtanulnak magabiztosnak látszani előadás közben, és azt is, hogy hogyan lehetnek úrrá a fellépő lámpalázon? Hogyan alakítsanak ki kedvező képet önmagukról? A sikeres fellépés titka: a biztonság, az oldottság, élénkség, rugalmasság. Mindezekre a szempontokra ügyelni tudnak a prezentáció során.

A prezentációra tudatosan kell felkészülni. A résztvevők összeállítják, mire van szükség a hatékony prezentáció megtartásához a prezentáció céljának függvényében, majd szituációs gyakorlatokon keresztül alkalmuk lesz kipróbálni prezentációs készségeiket és fejleszteni jártasságukat e téren. Az önbizalom, magabiztosság kérdései, hogyan lehet növelni ezeket?

A közönséggel való kapcsolattartás sikerkritériumai. Az első benyomás nagyon fontos!   Hogyan kell előkészíteni megfelelően az előadást, milyen szemléltetőeszközöket lehet és kell alkalmazni, melyiknél mire kell vigyázni? A gyakorlatorientált módszertan révén a résztvevők rögtön ki is próbálják a tanultakat, majd visszajelzést kapnak a teljesítményről. A prezentációkat videóra vesszük, közösen visszanézzük és elemezzük.

A videó kamera és lejátszó szerepe a prezentáció során. Praktikus tanácsok a prezentációra való felkészüléshez. Mi mindent kell számba venni az előkészítés során? A leendő hallgatóság, a közönség összetétele, érdeklődése, előzetes felkészültsége hogyan befolyásolja a prezentációt?

Comments are closed.