Változásvezetés

Mai életünkben, így az Ön cégében is egyetlen biztos dolog van: a változás? Ön és munkatársai hogyan kezelik ezt?

A SCOPE Változáskezelés kurzusa elvégzésével az egész team képessé válik a változással járó bizonytalanság, szorongás leküzdésére. A változásvezetés workshop keretében hatékony változásvezetési stratégiákat, módszereket, forgatókönyveket ismerhetnek meg a résztvevők, melyeket  SCOPE az Ön cége helyzetére, jellemzőire testre szabva prezentál.

Megismertetünk munkatársaival olyan változáskezelési kommunikációs alapterveket, coaching és tréning terveket, melyek alapján a cégében későbbiekben bekövetkező változások is hatékonyan kezelhetők – immár a csapat részvételével. Segítünk meghatározni a szervezeten belül, hogy kik az érdekeltek a változásban, mik az igényeik, ill. félelmeik. Milyen tényezők segítik, illetve hátráltatják a változást? Segítségül hívjuk a változás kezelésére a cég szuggesztíven megfogalmazott jövőképét – bár ha még nincs ilyen, kialakítjuk.

A változás kulcsembereinek kiemelt szerepük miatt célzott készségfejlesztésre van szükségük, ami felkészíti őket szerepükre, a változásvezetés folyamatára, a lehetséges buktatókra, az emberek kezelésére a nehéz időszakban, és nem utolsó sorban a célok megfogalmazására, kommunikálására és a mellettük való elkötelezésre.

A változás kezelése egyéni és csapatszinten. A változási ciklus. Hogyan kezelik az emberek a változást? A szorongások csillapítása, annak érdekében, hogy az emberek pozitívan viszonyuljanak a változásokhoz. Önészlelési leltár készítése: saját erősségek, gyengeségek felmérése a csapaton belül.  

A változás kulcselemei a motiváció, az inspiráció és a reális jövőkép. A jövőkép testesíti meg az ideát, amiért küzdeni kell, és egyúttal felszabadítja a cselekvéshez szükséges energiát. A jövőkép magja a vállalat küldetése, amely lehetővé teszi, hogy a dolgozók el tudjanak köteleződni a szervezet sikere mellett. 

Comments are closed.