Problémamegoldás, döntéshozatal

„Képtelen vagyok dönteni” vagy „Rosszul döntöttem”., esetleg „Na látjátok, jól döntöttem. Ismerősek ezek a mondatok? De vajon mennyire tudatosak döntéseink?

A SCOPE felkészült szakemberei segítséget nyújtanak Önnek egy hatlépéses modellre alapozva, hogyan lehet megbízhatóan, felismerni, megállapítani a probléma mibenlétét, elemezni a probléma okait, akár technikai, akár emberi problémákról van szó.

A döntéshozatal során a kreatív fázisban számba kell venni a lehetséges stratégiákat, mérlegelni a megoldásokat, végül úgy megvalósítani a kiválasztott megoldást, hogy a probléma ne ismétlődjön meg. A résztvevők megtanulják, hogyan lehet kreatívan megtalálni a végleges megoldást a felmerülő problémákra, hogyan kell kiválasztani a legjobb megoldást a lehetségesek közül, és milyen nyomkövető módszerek vannak. Ugyanakkor megismerkednek a különböző döntéshozó stratégiákkal, és a döntéshozatal konfliktus modelljével. A résztvevők megismerik a probléma– és az eredményorientált gondolkodásmód közötti különbséget, azt, ha egy probléma felmerül, azt inkább kihívásnak éljék meg, és lehetőségnek! Megtanulják hozzáállásuk tudatos megváltoztatását az eredmény érdekében.

Fő témakörök:

  • Miért lehet a döntési konfliktus a stressz forrása, és hogyan kell ezt elkerülni?
  • Hogyan lehet növelni a dolgozók ön-motivációját?
  • Hogyan lehet ösztönözni a résztvevőket, hogy legyenek proaktívak, kezdeményezők?
  • A résztvevők megismerik a probléma- és az eredményorientált gondolkodásmód közötti különbséget (ha egy probléma felmerül, azt inkább kihívásnak éljék meg, és lehetőségnek);
  • Megismerik a paradigmaváltás eredményességre gyakorolt hatását;
  • Megtanulják hozzáállásuk tudatos megváltoztatását az eredmény érdekében.

 

Comments are closed.