Hatékony időgazdálkodás

Hatékony időgazdálkodás nélkül az új évezred vezetői nem lehetnek sikeresek – ez azonban egyre inkább igaz a szervezet összes tagjára is. A tréningen a résztvevők megismerkednek olyan személyes hatékonyságukat növelő módszerekkel, mint napi célok és az életcélok összefüggései, napi teendők rangsorolása fontosság és sürgősség szerint, az asszertív, az agresszív és a passzív viselkedésmód közötti különbség.

A tréning azonban nem csupán a hatékony időgazdálkodás kérdéseivel foglalkozik – időnket ugyanis nagyon hatékonyan használhatjuk fel nagyon haszontalan tevékenységek elvégzésére is. E kérdéskör mellett tehát a tréning másik tartalmi súlypontja a személyes eredményesség kérdése, az alapvető értékek, hosszú- és rövidtávú célok megfogalmazása, illetve a hatékony célkitűzés rendszerének ismertetése, azaz, hogy mire is használjuk fel hatékonyan a rendelkezésünkre álló időt.

Fő témák:

  • Az Időgazdálkodás tréning elsődleges célkitűzése a résztvevők időgazdálkodási hatékonyságának fejlesztése. Emellett a tréning a résztvevők személyes eredményességét fejleszti, ami által könnyebb a személyes és a munkahelyi célokat, tevékenységeket egyeztetni.
  • A tréning hozzájárul a résztvevők által megélt stressz csökkentéséhez, a hatékony célkitűzéshez, rendszerezéshez, a célok lebontásának fejlesztéséhez, a prioritások kialakításához, a kapcsolatok hatékonyabb építéséhez és fenntartásához, az optimális teljesítmény eléréséhez és olyan döntési alap létrehozásához, mely iránytűként szolgál mindennapi döntéseink során.
  • A sürgős és fontos teendők megkülönböztetése. Hogyan lehet átcsoportosítani a sürgős teendőket fontossá, illetve hogyan lehet a feladatokat átkeretezni. Az értelmezés fontossága. A célkitűzések jelentősége. Egyéni és vállalati célok megfogalmazása. Mennyire esik egybe a vállalati célkitűzés az egyénivel? Rövid-, közép és hosszú távú célok. Jól formált célok. A célom célja. Értékrendszerünk és azok céllá való lebontása. Mit tennék, ha tudnám, hogy rövid időm van csak hátra?

 

Comments are closed.