Érzelmi és társas intelligencia

Nehezen áll össze a csapat a munkahelyen? A munkatársak nem igazán értik egymás, illetve az üzleti partnerek problémáit? Úgy érzi, hogy ez a cége teljesítmény rovására és panaszos ügyekhez vezet?

 

A SCOPE a legújabb kutatási eredményeket alkalmazva az érzelmi intelligencia alapelveit alkalmazva adja meg a választ.

A fejleszthető érzelmi intelligenciával(EI) munkatársai könnyebben felismerik és megtanulják kezelni saját és üzleti partnereik hangulati, indulati változásait és a probléma valódi okát megtalálni. 

Szemben az általános intelligenciával (IQ), amely nélkülözhetetlen feltétele az elvont gondolkodásra való képességnek és az alkalmazkodásnak, megvizsgáljuk, milyen módon serkentik egymást kölcsönösen az érzelem és az értelem és olyan lépéseket javaslunk a résztvevőknek, mellyel a saját érzelmi intelligenciájukat fejlesztve még sikeresebbek lehetnek munkahelyükön, növelve ezzel cége sikerét a versenytársakkal szemben.

A társas támasz és az egészség között már tudományosan is bizonyított a pozitív kapcsolat. Akinek több személyes kapcsolata van, hosszabb ideig él! A társas támasz, ami a sikeres coping egyik fajtája, növelhető pozitív munkahelyi kapcsolatok révén. A társas támasz a stabilitáson, az irányítás és előrelátás érzésén keresztül azt eredményezi, hogy az emberek pozitívabban élik meg önmagukat és a környezetüket. Megnézzük az igénybe vehető társas támasz mennyiségi, minőségi jellemzőit és összefüggését a személyes egészséggel, normál élethelyzetben, valamint kiemelkedő jelentőségét krízishelyzetben.

 

 

Comments are closed.